The Healthy Air Company
Zoeken
Winkelmandje
Categorieën

Indirect gedreven centrifugaal ventilatoren

Selectie

Voor de selectie van een V-snaar gedreven ventilator adviseren wij om contact met onze specialisten op te nemen. Wij beschikken over veel kennis en ervaring met het produceren en leveren van ventilatoren. Afhankelijk van de toepassing en het werkpunt (lucht/druk/vermogen) wordt de meest efficiëntie ventilator geselecteerd. Ventilatoren zijn er in veel verschillende uitvoeringen en materialen verkrijgbaar. Iedere ventilator heeft zijn eigenschappen en karakteristieken. Een goede selectie is bepalend voor de juiste werking en levensduur. 

Opbouw

V-snaar gedreven ventilatoren bestaan uit een ventilator en een separate aandrijving. De overbrenging bestaat uit pulleys en V-snaren. Indien gewenst kunnen onze V-snaar gedreven ventilatoren uitgevoerd worden met motor en overbrenging of fundatie.

Een groot voordeel van V-snaar gedreven ventilatoren is dat trillingen en daarmee geluid van de aandrijfmotor zijn losgekoppeld van de ventilator. We kunnen middels de juiste overbrengingsverhouding een optimaal toerental voor de ventilator selecteren zodat deze het meest efficiënt is. Het luchtvolume en druk kan middels een frequentieregelaar worden aangepast. Elke ventilator heeft een eigen grafiek waarmee alle noodzakelijke informatie beschikbaar is.

Modellen

Er zijn 4 modellen V-snaar gedreven ventilatoren:

  • AT-HE Dubbel aanzuigend, waaiers met voorovergebogen schoepen
  • AT-HEB Dubbel aanzuigend, waaiers met achterovergebogen schoepen
  • AT-HEE Enkel aanzuigend, waaiers met voorovergebogen schoepen
  • AT-HEBE Enkel aanzuigend, waaiers met achterovergebogen schoepen

Voorovergebogen schoepenwiel                            Achterovergebogen schoepenwiel

Eigenschappen

Voorovergebogen schoepenwielen hebben een groot aantal korte schoepen. Door deze vorm heeft het schoepenwiel een zeer hoog rendement en draait veelal op een laag toerental. Het schoepenwiel is bestand tegen lichte vervuiling.

Achterovergebogen schoepenwielen kenmerken zich door een kleiner aantal schoepen die in verhouding groter zijn. Deze ventilator levert vooral bij hogere drukverschillen een hoog rendement (lager opgenomen motorvermogen) en een lager geluidsniveau. Het schoepenwiel is bestand tegen zware vervuiling. 

Samenbouwen op fundatie

  • Behuizing vervaardigd uit zwaar gegalvaniseerd plaatstaal.
  • Fundaties gemaakt uit dikwandig gelaste stalen U-profielen.
  • Trillingsvrije en stille werking.
  • Compleet afgemonteerd en getest.

Opties

  • 9 verschillende uitblaas posities mogelijk.
  • Frequentieregelaar

Air-Transfer The Healthy Air Company

Neem voor een geheel vrijblijvende aanbieding, advies, of informatie contact met ons op zodat we je kunnen helpen, telefoonnummer +31(0) 353 690 520 of email sales@air-transfer.nl Wij helpen je graag.