The Healthy Air Company
Zoeken
Winkelmandje
Categorieën
7 juli 2022 10:45

Fijnstof (of fijn stof)

Wat is fijnstof en hoe kunnen we dit oplossen?

Fijnstof (of fijn stof)

Fijnstof wordt met name veroorzaakt door de industrie en verkeer en is een mix van vaste en vloeibare deeltjes in de lucht. Binnenshuis blijkt dat koken een veel hogere concentratie fijnstof veroorzaakt. Zorg daarom voor voldoende afzuiging tijdens het koken van minimaal 300 m3/uur. TNO heeft hiervoor uitgebreid onderzoek gedaan. Wil je meer informatie over fijnstof en het negatieve effect op de gezondheid? Zie https://www.rivm.nl/fijn-stof

Meetwaarden fijnstof

Fijnstof wordt onderverdeeld in verschillende afmetingen.

  • PM 1.0        - deeltjes tot 1 micron (0.001 mm)
  • PM 2.5        - deeltjes tot 2.5 micron (0.0025 mm)
  • PM 10        - deeltjes tot 10 micron (0.01 mm)

Luchtkwaliteitsindex

De GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst en het RIVM hebben onderzoek gedaan naar de relatie tussen luchtkwaliteit en gezondheidseffecten. Dit onderzoek heeft geresulteerd in een luchtkwaliteitsindex voor Nederland. De overheid gebruikt deze index in de communicatie over luchtkwaliteit en dus ook in de berichtgeving over smog. De luchtkwaliteit is ingedeeld vijf luchtkwaliteitsklassen (eenheden in microgram per kubieke meter lucht). Deze classificatie is gebaseerd op kennis over de gezondheidseffecten van de stoffen fijn stof (PM10 en PM2,5 fijnstof), ozon en stikstofdioxide.

De onderstaande tabel geeft de relatie van de concentraties met de klassen en geeft de  verschillende luchtkwaliteitsklassen weer bij concentraties luchtverontreiniging in microgram per kubieke meter lucht.

Voor meer informatie zie https://www.rivm.nl/smog/waarschuwingsgrenzen-en-luchtkwaliteitsindex

De perfecte oplossing voor een gezond binnenklimaat

Air-Transfer levert gepatenteerde systemen voor ziekenhuizen, scholen, kantoren, woningen, kantoren, winkels, hotels, industrie en overige ruimten waar mensen verblijven. Deze hoogwaardige systemen voldoen aan zeer strenge eisen.

  • Geschikt voor inbouw in luchtkanalen, ventilatiesystemen, luchtbehandelingskasten, luchtverwarmers, etc.
  • Het zuiveren van lucht en systemen door de zeer hoge efficiënte afbraak van ziekteverwekkers met als resultaat een gezond binnenklimaat.
  • Effectief tegen bacteriën, virussen, schimmels, allergenen, geuren, organische en vluchtige stoffen.
  • Dit zorgt voor een frisse, neutrale lucht met minder bacteriën, virussen en schimmels.
  • Virussen (ook Covid-19) en bacteriën in aerosolen maken geen kans om zich te verspreiden.
  • Zeer energiezuinig!
  • Geen Ozon!

Het doel van Air-Transfer is om al onze klanten te voorzien van producten en diensten welke leiden tot een gezonder werk en leefklimaat. Iedereen is meer dan ooit bezig met het milieu en de opwarming van de aarde en zijn op zoek naar duurzame milieuvriendelijke producten. Wij hebben deze producten. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Wij staan met raad en daad voor je klaar.