The Healthy Air Company
Zoeken
Winkelmandje
Categorieën
6 oktober 2022 09:25

Hoe werkt de de meest innovatieve luchtreiniger?

Geschikt voor woningen, slaapkamers, kantoren, wachtkamers, scholen en hotels.

Volgens minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) zitten we aan het begin van een nieuwe coronagolf. Deze nieuwe coronagolf zwelt aan. In een week tijd is het aantal positieve tests met 55 procent toegenomen. Bovendien worden steeds meer mensen vanwege hun coronabesmetting in een ziekenhuis opgenomen.

Met onze Air-Bee neemt de kans op coronabesmetting binnenshuis af. Sterker nog, het dood het corona visrus en binnen 24 uur worden bacteriën en schimmels in de lucht zelfs met 99% gereduceerd. De lucht wordt zuiver, fris en neutraal van geur. De Air-Bee is geschikt voor ruimtes tot ± 90 m3 en werkt 24/7 in de lucht en op alle oppervlakken waar de lucht mee in aanraking komt. Hoe werkt dit? De Air-Bee luchtreiniger zuivert de lucht in een aantal fases zoals in het processchema weergegeven. 

Werking Air-Bee

Fase 1 - Dubbel luchtfiltratie

“Vervuilde”lucht wordt door een energiezuinige en zeer stille ventilator aangezogen en door 2 filters geleid. Het eerste titanium luchtfilter is gepatenteerd want deze heeft een veel grotere opvangcapaciteit dan andere filters. Tevens is dit filter wasbaar waardoor deze kan worden hergebruikt. Het tweede filter is een HEPA H13 filter welke is samengesteld uit een filtermedium in waterafstotende en vuurvaste glas-microvezel, geplooid met het “minipleat"-systeem en heeft doorlopende thermoplastische plooiafstandhouders. Deze microvezel heeft als taak microstof, virussen, bacteriën en verontreinigende stoffen in de omgevingslucht vast te houden, waardoor gezondheidsrisico's worden verminderd, met een efficiëntie van 99,95%. 

Fase 2 - UV-C licht Ozon vrij

De filterde lucht wordt door een speciale UV-C lamp gedesinfecteerd. Het UV-C licht heeft een bacterie- en virusdodende werking en schijnt op een gepatenteerde UV-C katalysator. Deze techniek wordt ook toegepast voor het desinfecteren van de lucht in ziekenhuizen, of voor het doden van bacteriën in zwembadwater. Van alle soorten licht heeft UV licht de hoogste frequentie, de kortste golflengte en bevat hierdoor de hoogste hoeveelheid energie wiens straling het buitenste membraan van het organisme doorboort en het DNA vernietigt. In tegenstelling tot veel andere luchtreinigers maakt de Air-Bee geen Ozon aan. Geheel volgens norm UL2998 air cleaning products. 

Fase 3 - UV katalysator en ionen

Het UV-C licht schijnt op een gepatenteerde UV-C katalysator. Deze katalysator is voorzien van 4 edelmetalen en zet UV-C licht om in zeer krachtige ionen (miljoenen). Deze ionen komen ook in de natuur voor echter zijn die binnenshuis vaak niet aanwezig. Negatieve ionen hebben een positieve uitwerking op de gezondheid en het welbevinden van de mens. De lucht in de vrije natuur, zoals aan zee, in het bos of in de bergen is geladen met negatieve ionen. Geladen kunststof oppervlakten, huisstof en elektrische apparatuur nemen ionen weg en kunnen daardoor klachten als een droge keel, een verstopte neus, een grieperig gevoel, vermoeidheid, slaapproblemen en hoofdpijn opleveren. Deze klachten worden tegengegaan door de negatieve ionen.

Fase 4 - OH en H2O2

De katalysator is van 4 edelmetalen voorzien. Wanneer deze wordt blootgesteld aan UV-C licht, scheidt het waterstofperoxide (H2O2) en hydroxyl radicalen (OH) af. Deze stoffen zijn in staat geuren af te breken en bacteriën en virussen uit te schakelen. Mede hierdoor helpt de Air-Bee luchtreiniger verkoudheid, allergische reacties en het overdragen van virussen via de lucht te voorkomen. De fotokatalytische katalysator werkt in combinatie met een UV-C lamp met een bacterie- en virusdodende werking. Dit is een internationaal erkende technologie, waarmee bijvoorbeeld ook zwem- en drinkwater gereinigd wordt. 

De Air-Bee is;

Onderscheidend - Gepatenteerd - Gezond - Veilig - Ecologisch - Gecertificeerd - Milieuvriendelijk De Air-Bee werkt 24/7 in de lucht en op alle oppervlakken waar de lucht mee in aanraking komt.

Kijk op www.air-bee.nl

Andere systemen?

Wij leveren kleinere en grotere systeem schikt voor het inbouwen in een luchtkanaal.