The Healthy Air Company
Zoeken
Winkelmandje
Categorieën

Luchtgordijnen

De onzichtbare barrière - tot 80% energiebesparing

Hoe werkt een luchtgordijn?

Een luchtgordijn houdt in de winter de kou buiten en de warme lucht binnen. In de zomer zorgt het luchtgordijn ervoor dat de gekoelde lucht binnen blijft. Een luchtgordijn houdt uitlaatgassen, vuil, stof en insecten buiten. Tegelijkertijd voorkomt een luchtgordijn dat er een tochtstroom is, wat goed is voor een gezond binnenklimaat. Ambiente luchtgordijnen (recirculatie lucht) hebben geen verwarming en gebruiken de lucht van binnen. Ambiente luchtgordijnen worden ook gebruikt in vriezers en koelruimtes, deze houden koude lucht binnen, maar verwarmen dus niet.

Onze luchtgordijnen besparen tot 80% op het energieverbruik in vergelijking met een deur zonder luchtgordijn. Uw investering wordt afhankelijk van de toepassing veelal binnen 2 tot 5 jaar terugverdiend.

Afhankelijk van de wensen en situatie leveren wij ambiente of verwarmde luchtgordijnen. Een verwarmd luchtgordijn voert warme lucht aan bij de ingang van een binnenruimte. Koude lucht wordt verwarmd waardoor deze niet als tocht ervaren wordt. Ambiente luchtgordijnen houden koude lucht binnen, bijvoorbeeld in vriezers en koelruimtes, maar verwarmen dus niet.

Verkrijgbaar in wit RAL 9016 en antraciet grijs RAL 7016

KLIK HIER VOOR PRODUCTEN