The Healthy Air Company
Zoeken
Winkelmandje
Categorieën

Licht gewicht (14kg) ventilatiekasten voor plafondinbouw 220 m3/h

Ventilatiekasten voor plafondinbouw met warmteterugwinning in een geluids- en warmtegeïsoleerde omkasting. Luchtstroom tot 220 m³/h. Warmteterugwinningsefficiëntie tot 98 %. Prijzen op aanvraag. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Werking. De luchtbehandelingskasten zijn de volledig uitgeruste ventilatie-units met warmteterugwinning voor luchtfiltratie, toevoer van verse lucht en afvoer van vervuilde lucht. De afvoerluchtwarmte wordt gebruikt voor het opwarmen van de toevoerluchtstroom in de hoogefficiënte platenwarmtewisselaar.

Luchtfilters. Twee ingebouwde G4- en F7-filters zorgen voor een efficiënte filtratie van de toevoerlucht. Het G4-filter wordt gebruikt voor de luchtafvoerfiltratie.

Behuizing. De behuizing is gemaakt van geëxpandeerd polypropyleen (EPP) met hoge warmte- en geluidsisolerende eigenschappen.

Ventilatoren. Hoog rendement elektronisch gecommuteerde motoren (EC) met externe motor en waaier met voorovergebogen schoepen. Dergelijke motoren zijn de meest geavanceerde energiebesparende oplossing. EC-motoren worden gekenmerkt door hoge prestaties en een regelbaar bereik van de totale snelheid. Een hoog rendement van 90% is het grote voordeel van de elektronisch gecommuteerde motoren.

By-Pass. Deze units zijn voorzien van een bypass voor zomerventilatie (koeling van de ruimte met koele buitenlucht).

Warmtewisselaars. Deze EC ventilatieunits zijn uitgerust met een tegenstroom-warmtewisselaar (ATVUT) of een enthalpie-warmtewisselaar (ATVUE).

ATVUT Tegenstroom-warmtewisselaar; In het koude seizoen wordt de warmte van de afvoerlucht overgedragen aan de inlaatluchtstroom, waardoor de door de ventilatie gegenereerde warmteverliezen worden verminderd. Hierdoor kan condensaat ontstaan dat in een speciale opvangbak wordt opgevangen en op het riool wordt geloosd. In het warme seizoen wordt de warmte van de buitenlucht overgedragen aan de afvoerluchtstroom. Dit zorgt voor een aanzienlijke verlaging van de temperatuur van de toevoerlucht, wat op zijn beurt de belasting van de airconditioning vermindert.

Tegenstroom-warmtewisselaar

ATVUE Enthalpie-warmtewisselaar; In het koude seizoen worden de warmte en het vocht van de afvoerlucht via de enthalpie overgedragen aan de afvoerluchtstroom. In het warme seizoen worden de warmte en het vocht van de buitenlucht via de enthalpie-warmtewisselaar overgedragen aan de afvoerluchtstroom. Dit maakt een aanzienlijke verlaging van de temperatuur en vochtigheid van de toevoerlucht mogelijk, wat op zijn beurt de belasting van airconditioners vermindert.

Enthalpie-warmtewisselaar

Besturing. De units zijn uitgerust met een geïntegreerd besturingssysteem. Met de A21-controller kan de unit worden geïntegreerd in het Smart Home-systeem of GBS (Building Management Systems). Afstandsbedieningspaneel is niet inbegrepen in de leveringsset en is verkrijgbaar als speciaal bestelde accessoire. De unit wordt bestuurd via Wi-Fi door middel van de AHU mobiele applicatie die moet worden gedownload. Er zijn meerdere oplossingen verkrijgbaar; wandbedieningspaneel met LED-indicatie, snelheidsregelaar, etc.

Opties. 

  • AT25 touchscreen bediening (meer mogelijkheden dan AT22)
  • Regeling op basis van RH%, CO2, VOC, PM2.5
  • Sensoren
  • Brand detektie
  • AT25 touch screen
  • Elektrische voorverwarmer
  • Elektrische naverwarmer

Air-Transfer The Healthy Air Company

Neem voor een geheel vrijblijvende aanbieding, advies, of informatie contact met ons op zodat we je kunnen helpen, telefoonnummer +31(0) 353 690 520 of email sales@air-transfer.nl Wij helpen je graag.