The Healthy Air Company
Zoeken
Winkelmandje
Categorieën
16 juni 2022 11:30

CO₂ (koolstofdioxide) en onze gezondheid

Wat is CO₂ en hoe gevaarlijk is dit?

CO₂ (koolstofdioxide) komt vrij bij het verbranden van fossiele brandstoffen (olie, gas, kolen). Dit is een broeikasgas waardoor de aarde opwarmt.

Een te hoge CO₂ concentratie binnenshuis of op kantoor kan door onvoldoende ventilatie leiden tot meerdere gezondheidsklachten zoals energieverlies, hoofdpijn, sufheid, slijmvliesirritaties en andere klachten. Een mens ademt ongeveer 1 kg per dag aan CO₂ uit. Indien er meerdere mensen in een ruimte bevinden zal de CO₂ waarde toenemen waardoor de luchtkwaliteit en daarmee het binnenklimaat steeds verder verslechterd. Met voldoende ventilatie worden CO₂ gerelateerde gezondheidsproblemen voorkomen.

Meten is weten

CO₂ waarde wordt gemeten in PPM (parts per million).

Meetwaarden PPM

 < 600 PPM - Gezond binnenklimaat.

800 PPM     - De luchtkwaliteit is nog acceptabel.

1000 PPM   - Onvoldoende ventilatie.

1200 PPM   - Ventileren is noodzakelijk.

2000 PPM   - Een ongezond binnenklimaat.

5000 PPM   - Gevaarlijk voor de gezondheid.

Het doel van Air-Transfer is om al onze klanten te voorzien van producten en diensten welke leiden tot een gezonder werk en leefklimaat. Iedereen is meer dan ooit bezig met het milieu en de opwarming van de aarde en zijn op zoek naar duurzame milieuvriendelijke producten. Wij hebben deze producten. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Wij staan met raad en daad voor je klaar.