The Healthy Air Company
Zoeken
Winkelmandje
Categorieën

WARMTEWISSELAARS

Een warmtewisselaar brengt warmte of kou van een vloeistof of gas, gescheiden over naar een andere vloeistof of gas. Air-Transfer heeft verschillende soorten warmtewisselaars in het assortiment. Weet je niet welke warmtewisselaar je moet kopen? Wij hebben veel ervaring en kennis over warmtewisselaars en helpen je graag verder.

Lucht-lucht warmtewisselaar

Een lucht-lucht warmtewisselaar is energiebesparend. De warmte-energie die uit vervuilde lucht uit een gebouw wordt afgevoerd, wordt gebruikt om koude buitenlucht die het gebouw weer binnenstroomt, te verwarmen. Dit wordt warmteterugwinning genoemd. Het rendement ligt tussen de 50% en 94% en is afhankelijk van de condities en het type.

Doorsnede Lucht-lucht Tegenstroom warmtewisselaar. 

Lucht-lucht Kruisstroom warmtewisselaar.

Lucht-water warmtewisselaar

Met de lucht-water warmtewisselaars kun je warm water maken uit warme lucht. Met de warmtewisselaar wordt vervuilde, warme lucht afgevoerd. De warmtewisselaar onttrekt warmte-energie uit de vervuilde, warme lucht en gebruikt deze om water op te warmen. Door het slimme ontwerp heeft de lucht-water warmtewisselaar zeer weinig onderhoud nodig.

Lucht-water warmtewisselaars

Water-lucht warmtewisselaar

Met een water-lucht warmtewisselaar wordt warmte of koude van water, gescheiden overgedragen aan de lucht. De warmtewisselaar is opgebouwd uit speciaal gevormde lamellen en dikwandige leidingen. De sendzimir staalverzinkte omkasting (of ander materiaal) maakt de warmtewisselaar zeer solide en daarmee geschikt voor het inbouwen in een luchtbehandelingskast of luchtkanaal. Deze warmtewisselaar wordt gebruikt voor het verwarmen of koelen van lucht door middel van water.

Water-lucht warmtewisselaars

Dx-lucht warmtewisselaar

Met een Dx-lucht warmtewisselaar wordt warmte of koude van een koudemiddel gescheiden overgedragen aan de lucht. De warmtewisselaar is opgebouwd uit speciaal gevormde lammellen en dikwandige tubes (leidingen). De sendzimir staalverzinkte omkasting (of ander materiaal) maakt het geheel zeer solide en daarmee geschikt voor het inbouwen in een luchtbehandelingskast of luchtkanaal. Deze warmtewisselaars worden toegepast voor het verwamen of koelen van lucht middels een koudemiddel. Door het toepassen van een warmtepomp kun je de lucht koelen of verwarmen. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Dx-lucht warmtewisselaars

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Air-Transfer The Healthy Air Company

Door de huidige prijsontwikkelingen zijn deze prijzen op aanvraag. Wij leveren componenten voor het onderhouden of upgraden van bestaande luchtbehandelingskasten. Er worden regelmatig nieuwe componenten op de website toegevoegd. Neem voor een geheel vrijblijvende aanbieding, advies, of informatie contact met ons op zodat we je kunnen helpen, telefoonnummer +31(0) 353 690 520 of email sales@air-transfer.nl Wij helpen je graag.