The Healthy Air Company
Zoeken
Winkelmandje
Categorieën

Werking

Warme lucht is lichter dan koude lucht en stijgt op. In een gesloten, ongeventileerde ruimte zal warme lucht altijd naar het plafond opstijgen en daar blijven hangen, terwijl koude lucht op vloerhoogte zal blijven. Dit natuurverschijnsel leidt tot thermische stratificatie van de lucht door de opeenvolging van luchtlagen van verschillende temperatuur, die steeds hoger wordt naarmate men dichter bij het plafond van de ruimte komt. In hoge ruimtes (magazijnen, bedrijfsruimtes, loodsen) is er een groot temperatuurgradiënt (verschil) tussen de vloer en het plafond (tot 10°C verschil), die evenredig is aan de hoogte onder het plafond.

Op een hoogte van meer dan 4 m boven de vloer zal de warme lucht spontaan naar boven (plafond, dak) stromen wat een stijging van de luchttemperatuur oplevert van ongeveer 1,5°C per meter in de hoogte. Door zeer efficient de opstijgende warme lucht terug te drukken verlagen we de energiekosten en wordt energieverspilling zoveel mogelijk verminderd. Dit systeem is een efficiënte ondersteuning van het bestaande verwarmingssysteem. Er is minder vermogen nodig voor het verwarmen van hoge ruimten en het werkcomfort wordt in de winter en in de zomer sterk verbeterd.

AC of EC ventilatormotor

Stratificatie units worden met een AC of EC ventilatormotor geleverd. Een AC ventilatormotor gebruikt de netfrequentie om te draaien. Een geïntegreerde regelaar zorgt dat het toerental geregeld kan worden. AC technologie heeft zich in de afgelopen decennia bewezen als een zeer betrouwbare oplossing.

Een EC ventilatormotor wordt de laatste jaren steeds vaker toegepast omdat deze minder energie verbruikt dan een AC uitvoering. Een EC ventilatormotor is een electronically commutated motor (EMC) welke gebruik maken van gelijkspanning vanuit een geïntegreerde regeltechniek. Deze oplossing is eveneens zeer betrouwbaar.

Air-Transfer The Healthy Air Company

Staat het product er niet bij? Er worden regelmatig nieuwe componenten op de website toegevoegd. Neem voor een geheel vrijblijvende aanbieding, advies, of informatie contact met ons op zodat we je kunnen helpen, telefoonnummer +31(0) 353 690 520 of email sales@air-transfer.nl Wij helpen je graag.