The Healthy Air Company
Zoeken
Winkelmandje
Categorieën

Wat is een CO2 warmtewisselaar?

CO2 warmtewisselaars (R744 - Koolstofdioxide)

Koolstofdioxide (ook bekend onder de namen koolzuur, kooldioxide of R744) is een molecuul dat uit één koolstof en twee zuurstofatomen wordt samengesteld. De chemische formule CO2 wordt meestal gebruikt om koolstofdioxide aan te duiden. CO2 is een natuurlijke stof waarvan de concentratie in onze lucht ca 0,04% (400 ppm) bedraagt. De MAC waarde (Maximaal Aanvaardbare Concentratie) bedraagt 5.000 ppm. In de gasvormige fase is CO2 circa 1,5 maal zwaarder dan lucht. Als koudemiddel (R744) is CO2 geclassificeerd als niet giftig, niet corrosief, heeft een ODP (ozone depletion potential) van 0 en een GWP (global warming potential) van 1.

Onder 5,2 bar (-55 ̊C), het tripple punt, gaat vloeibaar CO2 over in vaste stof (koolzuursneeuw). Komt de druk weer boven deze waarde dan zal de vaste stof direct weer overgaan in vloeistof. Het volume van vast kooldioxide is kleiner dan van de vloeistof, hierdoor is er geen gevaar dat componenten of leidingen deformeren door uitzetting.

Certificering

CO2 warmtewisselaar zijn op 65 bar afgeperst en worden met een druktest-certificaat geleverd.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Air-Transfer The Healthy Air Company

Door de huidige prijsontwikkelingen zijn deze prijzen op aanvraag. Wij leveren componenten voor het onderhouden of upgraden van bestaande luchtbehandelingskasten. Er worden regelmatig nieuwe componenten op de website toegevoegd. Neem voor een geheel vrijblijvende aanbieding, advies, of informatie contact met ons op zodat we je kunnen helpen, telefoonnummer +31(0) 353 690 520 of email sales@air-transfer.nl Wij helpen je graag.