The Healthy Air Company
Zoeken
Winkelmandje
Categorieën

Luchtgordijnen

De onzichtbare barrière - tot 80% energiebesparing

Hoe werkt een luchtgordijn?

Een luchtgordijn houdt in de winter de kou buiten en de warme lucht binnen. In de zomer zorgt het luchtgordijn ervoor dat de gekoelde lucht binnen blijft. Een luchtgordijn houdt uitlaatgassen, vuil, stof en insecten buiten. Tegelijkertijd voorkomt een luchtgordijn dat er een tochtstroom is, wat goed is voor een gezond binnenklimaat. Ambiente luchtgordijnen (recirculatie lucht) hebben geen verwarming en gebruiken de lucht van binnen. Ambiente luchtgordijnen worden ook gebruikt in vriezers en koelruimtes, deze houden koude lucht binnen, maar verwarmen dus niet.

Onze luchtgordijnen besparen tot 80% op het energieverbruik in vergelijking met een deur zonder luchtgordijn. Uw investering wordt afhankelijk van de toepassing veelal binnen 2 tot 5 jaar terugverdiend.

Afhankelijk van de wensen en situatie leveren wij ambiente of verwarmde luchtgordijnen. Een verwarmd luchtgordijn voert warme lucht aan bij de ingang van een binnenruimte. Koude lucht wordt verwarmd waardoor deze niet als tocht ervaren wordt. Ambiente luchtgordijnen houden koude lucht binnen, bijvoorbeeld in vriezers en koelruimtes, maar verwarmen dus niet.

CV-water luchtgordijnen
cvwater luchtgordijnen

CV-water luchtgordijnen

L-lucht luchtgordijnen
llucht luchtgordijnen

L-lucht luchtgordijnen

E-elektrische luchtgordijnen
eelektrische luchtgordijnen

E-elektrische luchtgordijnen

Industriële luchtgordijnen
industrile luchtgordijnen

Industriële luchtgordijnen

Appendages luchtgordijnen
appendages luchtgordijnen

Appendages luchtgordijnen

Uitvoeringen

CV - E - L-luchtgordijnen

Een CV-luchtgordijn maakt gebruik van warm water (CV-ketel of stadsverwarming) voor het verwarmen van lucht. Een E-luchtgordijn maakt gebruikt van elektrische energie om de lucht te verwarmen. Een L-luchtgordijn verwarmt de lucht niet en maakt alleen maar gebruik van lucht.

AC- of EC-ventilatormotor

Luchtgordijnen worden met een AC- of EC-ventilatormotor geleverd. Een AC-ventilatormotor gebruikt de netfrequentie om te draaien. Een geïntegreerde regelaar zorgt dat het toerental geregeld kan worden. AC-technologie heeft zich in de afgelopen decennia bewezen als een zeer betrouwbare oplossing.

Een EC-ventilatormotor wordt de laatste jaren steeds vaker toegepast omdat deze minder energie verbruikt dan een AC-uitvoering. Een EC-ventilatormotor is een electronically commutated motor (EMC) die gebruikmaakt van gelijkspanning vanuit een geïntegreerde regeltechniek. Een zeer betrouwbare oplossing.