The Healthy Air Company
Zoeken
Winkelmandje
Categorieën

Luchtbehandeling producten en systemen voor een gezond binnenklimaat

Modulaire LBK tot 100.000m3/h
modulaire lbk tot 100000m3h

Modulaire LBK tot 100.000m3/h

Standaard LBK tot 10.000 m3/h
standaard lbk tot 10000 m3h

Standaard LBK tot 10.000 m3/h

Modulaire plafond units
modulaire plafond units

Modulaire plafond units

Buitenlucht toevoerkasten
buitenlucht toevoerkasten

Buitenlucht toevoerkasten

Boxventilatoren
boxventilatoren

Boxventilatoren

Luchtreiniging
luchtreiniging

Luchtreiniging

Luchtkwaliteit meter
luchtkwaliteit meter

Luchtkwaliteit meter

Luchtbehandeling

Gebouwen waarin luchtbehandelingsinstallaties worden toegepast, zijn bedoeld om mensen onder optimale arbeidsomstandigheden veilig, gezond en comfortabel te laten werken en functioneren.

Kwaliteit binnenlucht

Het is van belang om binnenlucht te kunnen inademen die geen negatief effect heeft op de gezondheid. Daarnaast wordt het gewaardeerd als de kwaliteit van de binnenlucht zuiver en aangenaam aanvoelt. Binnenlucht moet een positief effect hebben op de prestaties en op de productiviteit op het werk, school of gewoon thuis.

Uit veel praktijkstudies is gebleken dat de kwaliteit van de binnenlucht in kantoren, scholen en huizen vaak middelmatig of laag is. Om energie te besparen zijn gebouwen luchtdicht gemaakt. Om de koudeval veroorzaakt door ventilatie zoveel mogelijk te beperken, is het ventilatievoud - hoeveel keer per uur de lucht in een ruimte ververst wordt - vaak erg laag. Een te lage ventilatievoud komt het binnenklimaat niet ten goede. Andere factoren die bijdragen aan een slechte binnenluchtkwaliteit zijn de vele nieuwe materialen en elektronische apparaten in gebouwen.

Resultaten van onderzoeken maken duidelijk dat ook allergische symptomen het gevolg kunnen zijn van te weinig ventileren. Het grootste voordeel van een hoge binnenluchtkwaliteit is de positieve invloed op je gezondheid en op de productiviteit van werknemers en scholieren. Een groot voordeel van een hoge kwaliteit van de binnenlucht is het omlaagbrengen van de kosten die gemaakt worden door ziekteverzuim. Bij de kosten van een kantoorgebouw zou de productiviteitswinst door een hoge binnenluchtkwaliteit daarom altijd moeten worden meegenomen. Deze winst zal in veel gevallen groter zijn dan de kosten van de constructie en het beheer van een gebouw. 

Luchtbehandelingsinstallatie

Een luchtbehandelingsinstallatie is in staat een gezond binnenklimaat te realiseren in een gebouw. Bij een luchtbehandelingsinstallatie wordt de vervuilde binnenlucht afgevoerd naar buiten en de toegevoerde buitenlucht behandeld. De toegevoerde lucht die bestemd is voor een of meerdere ruimten, wordt behandeld en vervolgens door een kanalenstelsel over verschillende ruimten verdeeld. 

De hoeveelheid lucht en de toegepaste componenten zijn afhankelijk van de toepassing. Een ventilator zorgt dat er lucht wordt verplaatst. Luchtfilters zorgen dat de lucht wordt gezuiverd en warmtewisselaars zorgen dat de lucht op de juiste temperatuur wordt toegevoerd. Om het gewenste binnenklimaat te creëren, kunnen door het toepassen van bepaalde componenten de volgende conditieaspecten worden behandeld;

Temperatuur: door lucht langs een warm of koud oppervlak te voeren, wordt warmte toegevoerd of onttrokken aan de lucht, waardoor de temperatuur stijgt of daalt. Verhoging of verlaging van de temperatuur kan ook plaatsvinden door het mengen van de betreffende lucht met lucht van een andere temperatuur.

Luchtvochtigheid: de hoeveelheid waterdamp in de lucht kan door het toevoeren van water of stoom worden verhoogd en door absorberen of afkoelen en condenseren worden verlaagd.

Luchtkwaliteit: door het toevoeren van verse buitenlucht of het mengen van buitenlucht met retourlucht (binnenlucht) kan de toevoerlucht op het gewenste kwaliteitsniveau worden gehouden. Hierdoor kunnen de door de mens geproduceerde verontreinigingen zoals verbrandingsgassen, geuren, stof en waterdamp afgevoerd worden.

Stof: stofdeeltjes en andere verontreinigingen kunnen aan de lucht worden onttrokken door filteren. Naast stof kan er ook sprake zijn van andere zaken die in de buitenlucht kunnen voorkomen, zoals pollen, roetdeeltjes, insecten enz.

Geluid: het verlagen van het geluidsniveau kan plaatsvinden door het absorberen van het geluid of door het verlagen van de luchtsnelheid.

Componenten in een luchtbehandelingskast

 • Luchtafsluiters/kleppen 

 • Filters

 • Warmtewisselaars

 • Warmtepomp(en)

 • Bevochtiger 

 • Druppelvanger 

 • Naverwarmer

 • Ventilatoren

 • Geluiddempers

 • Warmteterugwinning element 

 • Besturingen

Luchtbehandelingskasten worden in verschillende uitvoeringsvormen geproduceerd. Door verschillende componenten wel of niet toe te passen wordt de uitvoering bepaald. Vervolgens wordt met een elektronische regeling gezorgd voor het toepassingsgerichte gedrag van de kast. Luchtbehandelingskasten worden voor vele doeleinden en in vele vormen en uitvoeringen gemaakt:

 • Voor een goed binnenklimaat,
 • Voor processen, bijvoorbeeld in de voedingsindustrie,
 • In clean rooms (operatiekamers),
 • Units die kunnen worden opgehangen,
 • Units voor binnenopstelling of buitenopstelling,
 • Units die horizontaal of verticaal worden geplaatst,
 • Units die op elkaar of naast elkaar worden geplaatst, 
 • En meer.

Air-Transfer The Healthy Air Company

Een luchtsysteem is ontwikkeld, geproduceerd, geïnstalleerd en ingeregeld om mens & dier van gezonde lucht te voorzien. We leveren componenten voor het onderhouden of upgraden van bestaande luchtbehandelingskasten. Staat het product er niet bij? Er worden regelmatig nieuwe componenten aan de webshop toegevoegd. Neem voor een geheel vrijblijvende aanbieding, advies, of informatie contact met ons op zodat we met je mee kunnen denken. Bel naar telefoonnummer +31(0) 353 690 520 of stuur een e-mail naar sales@air-transfer.nl. We helpen je graag.