The Healthy Air Company
Zoeken
Winkelmandje
Categorieën

Ventilatoren

Afhankelijk van de toepassing en het te verplaatsen medium (lucht, stof of gas) wordt het type ventilator bepaald. In industriële toepassingen worden veelal ATEX ventilatoren gebruikt (en KIWA gecertifieerd) terwijl dat in luchtbehandelingskast voor het ventileren van een kantoor geen vereiste is. Tevens worden er in de industrie vaak veel zwaarder uitgevoerde uitvoering gebruikt (dikwandig staal of RVS) welke speciaal worden geproduceerd. De toepassing is dus de meeste gevallen al bepalend voor het type.

Uitvoeringen ventilatoren

Ventilatoren zijn in twee uitvoeringen onderverdeeld; axiaal en centrifugaal. Een centrifugaal-ventilator wordt ook wel radiaal-ventilator genoemd. Bij een axiaal-ventilator wordt de luchtstroom in de lengterichting van de aandrijfas verplaatst. Wij een centrifugaal-ventilator wordt de luchtstroom dwars op de lengterichting van de aandrijfas verplaatst. Beide ventilatoren hebben voor- en nadelen. Bij de selectie van de juiste ventilator moet je rekening houden met; het gewicht, het matariaal, de bouwgrootte, de luchtverplaatsing, overdruk, onderdruk, drukverlies, geluid, de luchtaanzuiging- en uitblaasrichting, etc etc.

Ventilator selectie

Afhankelijk van de toepassing en het werkpunt (lucht/druk/vermogen) wordt de meest efficiëntie ventilator (oplossing) geselecteerd. Ventilatoren zijn er in veel verschillende uitvoeringen en materialen verkrijgbaar. Iedere ventilator heeft zijn eigenschappen en karakteristieken. Een goede selectie is bepalend voor de juiste werking en levensduur. Hiervoor is bij Air-Transfer en haar partners alle noodzakelijke kennis aanwezig. Neem contact met ons op voor een geheel vrijblijvend advies.

Kwaliteit & zekerheid

Elke ventilator is getest. indien gewenst kunnen wij in samenwerking met onze partners bij u ter plaatse de montage van de ventilator begeleiden. Daarnaast kunnen we op locatie lucht- en geluidsmetingen verrichten en zorgen we voor een optimale balans. Al onze ventilatoren voldoen aan de wettelijke normen.

Klik hier voor producten

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Air-Transfer The Healthy Air Company

Door de huidige prijsontwikkelingen zijn deze prijzen op aanvraag. Wij leveren componenten voor het onderhouden of upgraden van bestaande luchtbehandelingskasten. Er worden regelmatig nieuwe componenten op de website toegevoegd. Neem voor een geheel vrijblijvende aanbieding, advies, of informatie contact met ons op zodat we je kunnen helpen, telefoonnummer +31(0) 353 690 520 of email sales@air-transfer.nl Wij helpen je graag.