The Healthy Air Company
Zoeken
Winkelmandje
Categorieën

Wat is een Warmtewisselaar?

Een warmtewisselaar brengt warmte of kou van een vloeistof of gas, gescheiden over naar een andere vloeistof of gas.

Rendement warmtewisselaar

Een warmtewisselaar is energiebesparend. Een goed voorbeeld is de warmte-energie die uit vervuilde lucht in een gebouw wordt onttrokken, en gebruikt wordt om koude buitenlucht die het gebouw weer binnenstroomt, te verwarmen. Dit wordt warmteterugwinning genoemd. Het rendement van een warmtewisselaar zit tussen de 50% en 90%.

Lucht - lucht (WTW)
lucht lucht wtw

Lucht - lucht (WTW)

Lucht - water
lucht water

Lucht - water

Water - lucht
water lucht

Water - lucht

Dx directe expansie - lucht
dx directe expansie lucht

Dx directe expansie - lucht

CO2 - lucht
co2 lucht

CO2 - lucht

Coating
coating

Coating

Inmeten op lokatie
inmeten op lokatie

Inmeten op lokatie

Nieuwe warmtewisselaar nodig?

Denk je erover om een nieuwe warmtewisselaar te kopen, maar weet je niet zeker of je huidige warmtewisselaar 1 op 1 vervangen kan worden door een nieuwe? Maak dan gebruik van onze inmeetservice. Let hierbij op dat de oude warmtewisselaar wel toegankelijk moet zijn. 

Je oude warmtewisselaar wordt op lokatie door ons opgemeten, inclusief de geometrie. De nieuwe warmtewisselaar wordt geleverd met dezelfde geometrie als de bestaande warmtewisselaar. Wanneer je de nieuwe warmtewisselaar bij Air-Transfer bestelt, krijg je de kosten van het inmeten deels terug.

Verschillende soorten warmtewisselaars

Air-Transfer heeft verschillende soorten warmtewisselaars in het assortiment. Weet je niet welke warmtewisselaar je moet kopen? Wij hebben veel ervaring en kennis over warmtewisselaars en helpen je graag verder.

Lucht-lucht warmtewisselaar

Met een lucht-lucht warmtewisselaar kun je gebalanceerd ventileren zonder deuren en ramen te openen. Met deze warmtewisselaar wordt vervuilde, vochtige lucht afgevoerd en komt verse buitenlucht weer naar binnen. De warmtewisselaar onttrekt warmte-energie uit de vervuilde, vochtige lucht en gebruikt deze om de koude buitenlucht die het gebouw binnenstroomt, weer te verwarmen. Op deze manier ventileer je met zo min mogelijk energieverlies.

Lucht-water warmtewisselaar

Met de lucht-water warmtewisselaars kun je warm water maken uit warme lucht. Met de warmtewisselaar wordt vervuilde, warme lucht afgevoerd. De warmtewisselaar onttrekt warmte-energie uit de vervuilde, warme lucht en gebruikt deze om water op te warmen. Door het slimme ontwerp heeft de lucht-water warmtewisselaar zeer weinig onderhoud nodig.

Water-lucht warmtewisselaar

Met een water-lucht warmtewisselaar wordt warmte of kou van water, gescheiden overgedragen aan de lucht. 

De warmtewisselaar is opgebouwd uit speciaal gevormde lamellen en dikwandige leidingen. De sendzimir staalverzinkte omkasting (of ander materiaal) maakt de warmtewisselaar zeer solide en daarmee geschikt voor het inbouwen in een luchtbehandelingskast of luchtkanaal. Deze warmtewisselaar wordt gebruikt voor het verwarmen of koelen van lucht door middel van water