The Healthy Air Company
Zoeken
Winkelmandje
Categorieën
17 november 2022 16:25

Energie Labels voor bedrijven

Hoe zit dat nu precies ??

Veel ondernemers zijn nog onvoldoende op de hoogte van de verplichtingen rondom energielabel C of zijn er niet mee bezig. Het aanpassen van het energielabel is voor veel bedrijven nu geen prioriteit. Terwijl nu al wel duidelijk is dat je straks je kantoordeuren moet sluiten als je niet op 1 januari 2023 aan de eisen voldoet.

Kantoren en panden die groter zijn dan 100 m2 en die in z’n geheel als kantoor dienen, moeten in 2023 tenminste energielabel C hebben. Heb je een gemengd pand? Dan is ook een energielabel verplicht als de gebruiksoppervlakte van de kantoorfuncties (exclusief nevenfuncties) meer dan 50% is van de totale gebruiksoppervlakte.

Met een energielabel C kun je het kantoorpand blijven gebruiken na 1 januari 2023. Maar bekijk ook wat er nodig is om meteen naar energielabel A te gaan. Want uit onderzoek blijkt dat een investering in duurzaamheid van je pand altijd een slimme investering is. Duurzame, energie-efficiënte kantoren en bedrijfspanden hebben een hogere marktwaarde, brengen meer huur op en de energiekosten zijn lager.

Heeft jouw kantoor energielabel D of lager? Dan mag je het pand niet meer gebruiken als kantoor na 2023. Check je energielabel op EP-online.nl. Mogelijk kun je zonder ingewikkelde bouwkundige ingrepen overgaan op energielabel C. Heeft jouw kantoor een geldig label A, B of C? Dan hoef je niets te doen. Check wel tot wanneer het energielabel geldig is.