The Healthy Air Company
Zoeken
Winkelmandje
Categorieën
3 november 2022 16:35

Wat is schimmel en hoe kunnen we dit voorkomen?

Wat betekend dit voor mijn gezondheid?

Schimmels zijn microscopisch kleine organismen die zich voortplanten via schimmelsporen die in de lucht bevinden en door de wind verspreid worden. Schimmelsporen floreren zeer goed in vochtige omgevingen, deze zullen zich hier nestellen en ontwikkelen. Is een ruimte droog dan zullen schimmelsporen zich niet ontwikkelen.

Is schimmel slecht voor de gezondheid?

Schimmels kunnen nare gevolgen hebben voor de betreffende ruimte en je gezondheid. Met name voor de luchtwegen want schimmels produceren stoffen die schadelijk kunnen zijn wanneer ze ingeademd worden. Inademing zal uiteindelijk leiden tot astmatische klachten, hoesten en bronchitis. Zeker als je al last hebt van je luchtwegen zullen de klachten verder toenemen. Indien je rechtstreeks in contact met schimmelsporen komt kun je huidirritatie krijgen.

Schimmelvorming kunnen we voorkomen

Door voldoende te ventileren wordt er vocht afgevoerd en daardoor wordt de lucht droger. We kunnen schimmels voorkomen door de lucht actief te desinfecteren. Micro-organismen (schimmels, bacteriën en virussen) worden zeer effectief onschadelijk gemaakt, zonder dat er chemicaliën aan te pas komen.

Belangrijk om te weten

Als je energie wilt besparen door de ruimtetemperatuur te verlagen wordt de luchtvochtigheid hoger. Wij adviseren om een actieve luchtreiniger in een dergelijke ruimte te te passen. Dit werkt 24/7 in de lucht en op alle oppervlakken waar de lucht mee in aanraking komt. Klik hier voor meer informatie https://www.air-transfer.nl/luchtreiniging